joomla social media module

2017 06 18 hkm p

 

Pariška nadbiskupija uskratila Hrvatima pravo na korištenje crkve i crkvenih prostorija

 

Kako prenosi Fenix Magazin, hrvatski izvandomovinski portal, Pariška nadbiskupija uskratila je Hrvatima pravo na korištenje crkve i crkvenih prostorija na adresi Rue de Bagnolet. To nam je potvrdio i p. Tomislav Kraljević, dominikanac - voditelj tamošnje Hrvatske katoličke misije.

 

Naime, Pariški sud je donio presudu po kojoj Nadbiskupija Pariz odbija produžiti ugovor s Hrvatskom katoličkom misijom o korištenju crkve i drugih prostorija koje su Hrvati gradili te koristili zadnjih petnaest godina.

 

Ana Krpina Mikačić, članica Hrvatske katoličke misije iz Pariza za Fenix Magazin je rekla: „Ugovor koji je prije petnaest godina sklopljen između Hrvatske katoličke zajednice i Pariške nadbiskupije nespretno je napravljen i on je bio na štetu Hrvata. Prema već isteklom ugovoru, Nadbiskupija je Hrvatima dala na korištenje crkvu u Rue de Bagnolet. Hrvati su obnovili crkvu, u njenim podrumima izgradili dvoranu za vjeronauk te su još uz crkvu napravili i zgradu za stanove svećenika. No, očito je da su Hrvati sve gradili za Nadbiskupiju koja sada ne priznaje nikakvo ulaganje niti sada želi produžiti ugovor s Hrvatskom katoličkom misijom u Parizu. Ugovor je nedavno istekao a pokušaj dogovora Hrvata s Nadbiskupijom nije uspio te je predmet završio na sudu. Konačna sudska odluka prema kojoj Hrvatska katolička misija mora otići iz ulice Bagnolet stigla je 15. lipnja.“

 

Za danas, prije misnoga slavlja koje se do sad redovito slavilo u podne, tamošnji hrvatski vjernici kako bi s nepravednom odlukom Pariške nadbiskupije upoznali pariške katolike, održat će mirni prosvjed ispred crkve.

 

Nedjelja, 18. lipnja 2017. - Mirni prosvjed ispred crkve i crkva

 

0 1

 

0 2

 

0 6

 

0 7

 

0 3

 

0 4