joomla social media module

Dominikanski samostan bl. Augustina Kažotića, Ivanićgradska 71 na zagrebačkoj Peščenici, od srijede 14. veljače (Pepelnice) do srijede 28. ožujka, priređuje niz od sedam korizmenih tribina srijedom sa zajedničkom temom „Život i spasenje“. Predavanja će se održavati u multimedijalnoj dvorani "Dominik Barač", ispod samostana, s time da će se prvo predavanje na Pepelnicu održati u 19.45 sati, a potom srijedama u 19.30 sati.

Prvo korizmeno predavanje je 14. veljače na Pepelnicu, na temu "Ljudski život i spasenje", a predavač je dr. sc. Tonči Matulić, redoviti profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

 

"Kvaliteta života u 'poodmakloj dobi'" tema je druge korizmene tribine u srijedu 21. veljače. Predavač je dr. sc. Damir Erceg, liječnik.


U srijedu 28. veljače treća je korizmena tribina na temu "Soteriologija na umoru?“. Govorit će dr. sc. Ivan Karlić, pročelnik Katedre dogmatske teologije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.


Na četvrtoj korizmenoj tribini u srijedu 7. ožujka, o temi "Bog Abrahama, Izaka i Jakova ili Bog „filozofa i znanstvenika“?" govorit će dr. sc. Davor Pećnjak (Institut za filozofiju).

 

U srijedu 14. ožujka peta je korizmena tribina. O temi "Temelji religiozne ravnodušnosti" govori dr. sc. Branko Murić ( Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Zagrebu).

 

"Molitva i zdravlje", tema je šeste korizmene tribine koja će se održati u srijedu 21. ožujka. Predavačice su Tanja Radionov i Ljiljana Kondić, psihologinje i psihijatrice.

 

Niz korizmenih tribina u samostanu bl. Augustina Kažotića na Peščenici, završava u srijedu 28. ožujka sedmom tribinom s temom "Povratak i nastavak prevlasti idola?" Predavač je dr. sc. Ivan Bodrožić , pročelnik Katedre povijesti kršćanske literature i kršćanskog nauka na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

 

korizma